Hvis du bliver selvstændig

Når du starter din egen virksomhed, sker der store ændringer med din økonomi, og du er ikke længere automatisk sikret løn og pensionsordning. Derfor kan det betale sig, at du tager stilling til, hvordan du vil være sikret.

Selvstændighed og pension
Når du bliver selvstændig, er du nødt til at tage stilling til, hvad du skal leve af, når du holder op med at arbejde. Det er nemlig ikke sikkert, at du udelukkende kan leve af de penge, du får for at sælge din virksomhed, og som selvstændig har du hverken ATP eller arbejdsmarkedspension.

Opret pensionsordninger
Husk at oprette en pensionsordning for dig selv. Som selvstændig kan det især være en fordel for dig at oprette en livrente eller en ratepension, fordi de er beskyttet mod kreditorer. Opret også pensionsordninger med forsikringer for dine medarbejdere. Så er alle på den sikre side, hvis noget skulle ske, og der er en fast indtægt, når arbejdslivet holder op.

Forsikringer
Med en forsikring mod tab af erhvervsevne sikrer du din familie økonomisk, hvis du skulle blive syg eller skadet og ikke kan arbejde i en periode. En livsforsikring kan også være en god idé, hvis du gerne vil sikre din familie økonomisk, når du dør.

Tal med os
Tal med os, når du bliver selvstændig. Du er altid velkommen til at ringe eller skrive til os - vi giver dig gerne råd om, hvordan du får det bedste ud af din pensionsopsparing og dine forsikringer.
  • Udskriv
  • Sitemap
  • Tilføj denne side til dine bogmærker

Gå videre

Tjek prisen
Se, hvad du betaler for at spare op til pensionen hos os.

Omkostningstjek
Hold dig ajour
Læs seneste nyt vedrørende din pension.

Hold dig ajour