Danica BalanceDanica Balance

Danica Balance er en pensionsopsparing, hvor du selv kan være med til at bestemme, hvordan din opsparing skal investeres. Vi klarer investeringerne for dig - du skal bare beslutte, hvornår du vil gå på pension og fortælle os, hvor risikovillig du er. Som en sikkerhed kan du vælge at købe en garanti der gør, at du er sikret mod dårlige afkast i en periode.​​​​​​​​
  • Udskriv
  • Sitemap
  • Tilføj denne side til dine bogmærker
 
Vi investerer din opsparing for dig, alt imens vi tager højde for din alder og din risikovillighed. Når du er yngre, har du som udgangspunkt en stor andel aktier og andre risikofyldte investeringer, og i takt med din alder, flytter vi en større og større del til obligationer og andre forsigtige investeringer. Det giver balance i investeringen af din opsparing.

Fordele ved Danica Balance
  • Du skal ikke selv bruge tid på at pleje din opsparing. Vi investerer for dig - baseret på dine ønsker og din risikoprofil.
  • Investeringsrisikoen er altid balanceret efter din alder, så du løber mindre risiko op til tidspunktet for din første udbetaling.
  • Mulighed for garanti mod negative afkast - for eksempel i perioden lige før, du går på pension.
  • Mulighed for udbetalingsgaranti.

Vælg risiko efter dit temperament

Du kan vælge mellem fem forskellige investeringsmåder – alt efter hvor stor risiko, du vil løbe. Med ganske få undtagelser kan du altid skifte investeringsmåde alt efter dine behov og ønsker. Uanset, hvilken investeringsmåde du vælger, så skruer vi automatisk ned for risikoen, når du nærmer dig det tidspunkt, hvor du går på pension.

Garanti mod negative afkast
Du kan vælge at købe en garanti, som sikrer dig mod negative afkast over hele garantiperioden. Det kan være en god idé, hvis værdien af opsparingen falder – som for eksempel under en finanskrise. Du kan også købe en garanti, så du er sikker på, hvad du mindst vil få udbetalt.

Udbetaling - aldersopsparing, ratepension eller livrente
Når du opretter en pensionsopsparing, tager du også stilling til, hvordan din opsparing til sin tid skal udbetales. Det kan være i et eller flere beløb - og over forskellige perioder af dit seniorliv. Din pensionsordning bliver typisk oprettet som en aldersopsparing, en ratepension eller en livrente. Læs mere om udbetalingsmåderne her.