Danica Balance

Danica Balance

Danica Balance er for dig, der ønsker tryghed, men stadig gerne vil investere din opsparing.
 
  • Vi investerer din opsparing for dig - baseret på din risikoprofil.
  • Investeringsrisikoen er balanceret efter din alder.
  • Du kan vælge garanti, så du ved, hvad du mindst får udbetalt.
​Danica Balance er en pensionsopsparing, hvor du selv kan være med til at bestemme, hvordan din opsparing skal investeres. Vi klarer investeringerne for dig i forhold til, hvornår du vil gå på pension og hvor risikovillig du er. Som en ekstra sikkerhed kan du vælge en garanti.

Når du er yngre, har du som udgangspunkt en stor andel aktier og andre risikofyldte investeringer, og i takt med, at du bliver ældre, flytter vi en større og større del til obligationer og andre forsigtige investeringer. Det giver balance i investeringen af din opsparing.
 

Vælg risiko efter dit temperament 

Du vælger selv, hvor stor en risiko du vil have, medmindre det er i garantiperioden. Vi anbefaler typisk, at du vælger Middel risikoforløb, da det giver en god balance mellem risiko og afkast.
 
Aktier hænger sammen med risiko. Jo flere aktier, jo større risiko. Men samtidig giver investeringer med høj risiko normalt - over tid - et bedre afkast end mere forsigtige investeringer. Derfor er det vigtigt, at du vælger en måde at investere på, som passer til dit temperament.
 

Mindre risiko med tiden giver tryghed 

Når du sparer op med Danica Balance, har du til at begynde med en større andel aktier og andre risikofyldte investeringer. Andelen trappes ned i takt med, at du bliver ældre og kommer tættere på at skulle have udbetalt din opsparing. Aktierne erstattes af obligationer og andre forsigtige investeringer, der mindsker din risiko.

Fem måder at investere på
Du kan vælge mellem fem forskellige investeringsmåder – alt efter hvor stor risiko, du vil løbe. Du kan altid skifte investeringsmåde alt efter dine behov og ønsker. 

Som udgangspunkt aftrappes risikoen automatisk i takt med, at du kommer tættere på din pensionsalder. Men du kan også vælge en investeringsmåde med et fast risikoforløb.

Se de enkelte investeringsmåder her

Udbetaling - aldersopsparing, ratepension eller livsvarig pension

Når du opretter en pensionsopsparing, tager du også stilling til, hvordan din opsparing til sin tid skal udbetales. Det kan være i et eller flere beløb - og over forskellige perioder af dit seniorliv.

Din pensionsordning bliver typisk oprettet som en aldersopsparing, en ratepension eller en livsvarig pension. 

Læs mere om udbetalingsmåderne.
 
Kend dit udbetalingstidspunkt
Du skal være mellem 18 og 75 år for at oprette Danica Balance. Når du opretter Danica Balance, skal du samtidig også vælge, hvornår du vil gå på pension.
 
Læs om UdbetalingsmåderLuk

Garantier

Hvad er garanti?

Med Danica Balance kan du købe en garanti, der for eksempel begynder 10 år inden, du går på pension.  Garantien sikrer dig en minimumsudbetaling, der er garanteret, uanset hvordan investeringen af din opsparing udvikler sig i garantiperioden.

Det betyder, at du ikke behøver bekymre dig, hvis kurserne på aktier falder voldsomt.​

 

Når du får opsparingen udbetalt

Mens din pension bliver udbetalt, er din opsparing fortsat investeret, uanset om du har en garanti eller ej. Hvis du ikke allerede har en garanti, kan du købe en garanti, så du ved, hvad du som minimum får udbetalt. Du kan altså blive ved med at få din opsparing investeret, mens du får udbetalt penge – og samtidig have en tryghed for, hvad du mindst får udbetalt fremover.

Find brochuren om Danica Balance under vores brochurerLæs mere om garantien i Danica Balance

Priser og betingelser

Priser

​Prisen på Danica Balance afhænger blandt andet af:
 
  • om du har en pensionsopsparing hos os i forvejen
  • hvor meget du indbetaler om måneden
  • om du er privatkunde eller har en ordning gennem din arbejdsgiver
  • om din pensionsordning er frivillig eller valgt af din arbejdsgiver
  • om du har valgt at få garanti eller ej

Se priser for Danica Balance
 

Betingelser

Læs investeringsbetingelser for Danica Balance.

Find betingelser her