Ansvarlige investeringer

I Danica Pension investerer vi kundernes pensionsmidler i socialt ansvarlige virksomheder. Vores investeringspolitik har til formål at fremme energi - og ressourcebesparelser.

Ansvarlige investeringer (RI)
Formålet med Danica Pensions retningslinjer for ansvarlige investeringer er at sikre, at kundernes pensionsmidler ikke investeres i virksomheder, der bevidst overtræder internationale principper for menneskerettigheder, miljø, arbejde, korruption eller våben.

I Danske Bank koncernen, som Danica Pension er en del af, samarbejder vi om at implementere retningslinjerne på tværs af alle enheder. Du kan læse mere, hvordan vi screener vores investeringer her​.


Etik i byggeriet
I Danica Pensions ejendomsportefølje stiller vi krav til vores leverandører om at overholde Dansk Byggeris etiske regler. Vi har også en målsætning om at føre så ressourcebesparende en investeringspolitik som muligt. Det kommer til udtryk ved, at energi- og ressourceforbrug indgår som en væsentlig parameter, når vi vurderer nye investeringer inden for ejendomme og butikscentre, hvor vi vil stille specifikke krav til at overholde CO2-udledning, inden vi investerer.

Mindre energiforbrug
Vi er i gang med at undersøge vores eksisterende ejendomsportefølje, herunder vores egne kontorbygninger, for at afgøre, hvor vi kan renovere og dermed øge energieffektiviteten og spare ressourcer på sigt.

Investerer i energiteknologi
En af vores målsætninger er at investere en stigende del af pensionsmidlerne i vedvarende energiteknologi og infrastruktur i Danmark og i udlandet. Det sker både direkte og indirekte gennem fonde.
​​​​
  • Udskriv
  • Sitemap
  • Tilføj denne side til dine bogmærker

Gå videre

Om Danica Pension som virksomhed
Læs blandt andet om vores historie, værdier og ledelse.

Om Danica Pension
Ansvarlige investeringer
Alle vores investeringer bliver screenet, så vi sikrer os, at virksomhederne blandt andet overholder menneskerettighederne.

Ansvarlige investeringer