80 procent optimerer deres ordning gratis

 
Januar, 2015 
 
Siden vi lancerede Danica Pensionstjek i efteråret 2013, har ca. 25.000 af vores kunder taget et pensionstjek og fået svar på, om deres pensionsordning er i grøn, gul eller rød  – det vil sige, om de betaler for lidt eller for meget til pension og forsikringer.

Mange af vores kunder har herefter valgt at justere deres pensionsordning – og det har knap 80 procent af dem gjort uden, at det har kostet dem en krone. Resten indbetaler i gennemsnit ca. 160 kroner mere om måneden.

Tag et pensionstjek ved små og store ændringer i dit liv
Vi anbefaler, at du bevarer din levestandard, når du går på pension – uanset hvor længe du lever. Samtidigt skal din økonomi kunne klare, hvis du bliver ramt af et længerevarende sygdomsforløb. Derfor anbefaler vi, at du løbende tager et pensionstjek, så du kan holde øje med, om dine indbetalinger til pension og forsikringer stemmer overens med dit og din families liv her og nu.

”Vi ved, at hver tredje burde tjekke sin pension hvert år, fordi de bliver gift eller skilt, får barn, køber bolig eller får et nyt job. Du bør derfor som minimum tage et pensionstjek, hver gang der sker større eller mindre begivenheder i dit liv. Det tager kun få minutter – og bruger du 10 min. på at tjekke din pensionsordning hvert år, kan de vise sig at være givet rigtig godt ud,” siger cheføkonom i Danica Pension, Jens Christian Nielsen.

Hver anden pensionsordning er i rød
Det viser sig, at omkring hver anden kundes pensionsordning er i rød. Det betyder, at de enten betaler for lidt eller for meget til deres pension eller forsikringer. Pensionstjekket har derfor fået mange til at ændre på deres indbetalinger og dækninger, så de er bedre stillet. I denne figur kan du se,  hvor stor en andel der har valgt at indbetale mere eller mindre til deres pension og forsikringer.

Det har Danica Pensions kunder ændret efter  pensionstjekket Over halvdelen har valgt at indbetale mindre til deres pensionsopsparing. Mange af dem sparede nemlig for meget op i forhold til ’blot’ at kunne fortsætte samme forbrug som før pension. Derudover har mange valgt at betale mere til deres dækning ved tab af erhvervsevne, hvilket højst sandsynlig hænger sammen med reformen på sygedagpengeområdet fra 2013, hvor det offentlige dækker mindre i tilfælde af sygdom.
 
Alt i alt kan vi kun anbefale, at du giver din ordning et eftersyn, så du undgår ubehagelige overraskelser, når du har allermindst brug for det.

Tag Danica Pensionstjek på pc 


  • Udskriv
  • Sitemap
  • Tilføj denne side til dine bogmærker