Har du indbetalt for meget på din ratepension?

Marts, 2017


Rigtig mange tjekker i øjeblikket årsopgørelsen for 2016 fra SKAT. Og mange opdager, at de har indbetalt mere end de 52.400 kroner til deres ratepension, som de kan få fradrag for.

Læs også: Har du indbetalt for meget på din aldersopsparing

 

Tjek tallet
Tjek din årsopgørelse for 2016 på skat.dk, hvis du vil se, om du har indbetalt end de 52.400 kroner, du får fradrag for, se information fra SKAT på årsopgørelsen under ”vær opmærksom på”.

 
Indbetaler du mere end 52.400 kroner hos os, så får du automatisk fradrag for din indbetaling, fordi vi overfører pengene til en livsvarig pension. Indbetaler du andre steder, skal du være opmærksom, da du så risikerer at have indbetalt mere end de 52.400 kroner på en ratepension.

Har du sparet for meget op
Det beløb, du har indbetalt for meget, kan du for eksempel få overført til en livsvarig pension. Med en livsvarig pension får du et fradrag på op til ca. 52 procent, hvis du betaler topskat.

Sådan gør du
For at vi kan overføre pengene til en livsvarig pension, skal du udfylde og sende til os:
  1. Udfylde blanket 07.083A (åbner i nyt vindue) fra SKAT´s blanketsystem og sende den til os sammen med en kopi af din årsopgørelse.
  2. Indsende dokumenterne ved hjælp af kontaktformularen Skriv til os”: https://danicapension.dk/skriv (åbner i nyt vindue). Vælg emnet ”Andet” i kontaktformularen og husk at vedhæfte de to dokumenter. 

Trin for trin
Følg SKATs vejledning på siden. Bemærk: Brug venstre eller højre kolonne på siden alt efter, om du selv har oprettet pensionsordningen, eller du har den via din arbejdsgiver.

Bemærk, hvis du både har indbetalt til en privat ordning og en arbejdsgiverordning, så er det den private ordning - den du selv har oprettet - at ændringen skal ske på.

1. Udfyld blanket fra SKAT.dk

​Pensionsordning via arbejdsgiver Pensionsordning du selv har oprettet
Hent og udfyld blanket fra SKAT
Hent og udfyld blanket fra SKAT
​Blanketten består af seks punkter.

Punkt 1 – udfyldes af dig.
Punkt 2 – udfyldes af dig.
Punkt 3 – udfyldes af din arbejdsgiver.
Punkt 4 – udfyldes af dig.
Punkt 5 – udfyldes ikke.
Punkt 6 – udfyldes af dig

​Blanketten består af seks punkter.
 
Punkt 1 – udfyldes af dig.
Punkt 2 – udfyldes af dig.
Punkt 3 – udfyldes ikke.
Punkt 4 – udfyldes af dig.
Punkt 5 – udfyldes af dig, men kun hvis
beløbet skal udbetales.
Punkt 6 – udfyldes af dig
 

Ring til os på 70 11 25 25, hvis du har brug for hjælp til at udfylde blanketten. Der kan dog være længere svartid end normalt på grund af årsopgørelse mv.

 


2. Send til os
Blanketten skal du sende til os – sammen med din årsopgørelse 2016, som du finder i skattemappen. Send begge dele her - under "Hvad drejer det sig om", vælger du "Andet".

Efter 14 dage...

Når vi har modtaget blanketten og årsopgørelsen fra dig, kan der gå 14 dage, inden du får en dækningsoversigt fra os. I dækningsoversigten kan du se, at overførslen eller udbetalingen er gennemført.

Du kan se ændringerne i din skattemappe efter fire til seks uger. SKAT sender ikke automatisk en ny årsopgørelse til dig.


 ​

  • Udskriv
  • Sitemap
  • Tilføj denne side til dine bogmærker