Luk
Luk

Er du allerede kunde
hos Danica Pension?

Hvis man svarer ja: Hvis du gerne vil have en snak om din pension, kan du altid få fat på os ved at ringe på XX XX XX XX. Log ind via NemId??

Du kan kun gennemføre Danica Pensionstjek, hvis du er kunde i Danica Pension.

Hos Danica Pension gør vi det nemt at få den rigtige pensionsordning.

Ring til os på 70 11 25 25 og hør mere.

Her kan du se eksempler på, hvor stor betydning det kan have at få tilpasset pensionsordningen.

Eksempel 1: Du kan både forbedre dine dækninger og nedsætte dine indbetalinger

Vi ser på en enlig mor med tre børn under 21 år. Hun har en årsløn på 650.000 kr. før skat eller 54.200 kr. om måneden. Hun har en ejerbolig til 2 million kroner og en friværdi på 1 million kroner. Hendes samlede gæld udgør 1,2 mio. kr. Hun vil gerne gå på pension som 65-årig.

Lige nu indbetaler hun 6.200 kr. om måneden til Danica Pension. Baseret på vores anbefalinger, sparer hun lige nu for meget op. Til gengæld har hun en for lav dækning ved tab af erhvervsevne. Ved at bruge mindre på pensionsopsparing og mere på ”tab af erhvervsevne”, kommer hun i ”grønt” på alle hendes dækninger. Følger hun vores anbefalinger betyder det samtidigt, at hun kan nedsætte hendes indbetalinger med 1.900 kr. om måneden til Danica Pension. I løbet af fem år bliver det til over 100.000 kr.

Sådan ser regnestykket ud:




Eksempel 2: Nedsæt dine indbetalinger på forsikringer og spar mere op til pension

Her ser vi på mand på 53 år, der er gift med to børn, der nu er 27 og 25 år. Han har en årsløn på 720.00 kroner og han ønsker at gå på pension som 65-årig. Han indbetaler 7.700 kr. hver måned til Danica Pension. Familien har en samlet formue (inkl. Pensionsopsparing, frie midler og friværdi) på 6 mio. kr. samt en gæld på 1 mio. kr. Heraf går 5.200 kr. til pensionsopsparing og 2.200 kr. til dækning ved tab af erhvervsevne. Endelig er der en dødsfaldsdækning på 600 kr. om måneden.

Kunden har for lav dækning ved tab af erhvervsevne. På baggrund af pensionstjekket tilpasser kunden sin pensionsordning, så der indbetales 400 kr. mere om måneden til dækning af tab af erhvervsevne og 400 kr. mindre på sin pensionsopsparing. Kunden indbetaler altså det samme før og efter ændringen. Resultatet er, at kunden kan forvente at få lidt mindre udbetalt, når han går på pension. Til gengæld får kunden 8.400 kroner mere udbetalt om måneden eller 100.000 kr. om året, hvis kunden mister sin erhvervsevne.

Sådan ser regnestykket ud:




Eksempel 3: Ung mand indbetaler for meget til pension

Her ser vi på en ung mand på 31 år, single og ingen børn. Indkomsten er årligt 420.000 kroner og han ønsker at gå på pension som 70-årig. Der er hverken formue eller gæld.

Kunden indbetaler for meget til pension og for lidt på tab af erhvervsevne. I forlængelse af pensionstjekket tilpasses kunden opsparing således at der indbetales mindre til pensionsopsparingen og mere til dækning ved tab af erhvervsevne. Efter tilpasningen er udbetalingen fra pensionsordningen nedsat med 4.000 kroner pr. måned fra alder 70 år og en evt. udbetaling fra tab af erhvervsevne-dækningen øges med godt 8.000 kroner pr. måned og endeligt er dødsfaldsdækningen sat godt 50.000 kroner ned. Samlet set skal kunden efter tilpasning indbetale 2.300 kroner mindre om måneden. Det svarer til en besparelse på mere end 100.000 kr. over 4 år.

Sådan ser regnestykket ud:

Danica Pensionstjek gør det nemt at få pensionen til at passe til livet

1,1 mio. danskere burde hvert år tjekke deres pensionsordning fordi der sker ændringer i deres liv. Er du lige blevet gift, skilt, har fået børn, lønforhøjelse eller købt bolig, er det vigtigt, at du sikrer, at du hverken sparer for lidt eller for meget op eller er under- eller overforsikret. Med Danica Pensions prisvindende online pensionstjek kan du nemt finde ud af, om din ordning passer til dér, hvor du er i dit liv.

Det er enkelt med Danica Pensionstjek:

Tag Pensionstjekket Se demo
Scroll ned og se hvordan det foregår

Sådan fungerer Danica Pensionstjek

Du besvarer 6 spørgsmål
I pensionstjekket stiller vi 6 spørgsmål om din livssituation og din økonomi. Er du blevet gift eller skilt? Har du fået børn? Købt eller solgt bolig? Er du gået op eller ned i løn? Det er eksempler på begivenheder, der har betydning for din pensionsordning.

Hvert år bliver ca. 30.000
danskere skilt

Om du er gift/samlevende eller ej kan have stor betydning for størrelsen af de offentlige ydelser du har ret til - for eksempel størrelsen på din folkepension. Det er også afgørende for vores anbefaling til, hvor stor dækning du skal have ved dødsfald – med andre ord hvor meget din familie skal have udbetalt, hvis du dør, inden du går på pension.

Hvert år fødes omkring 60.000
børn i Danmark

For at kunne give dig den rigtige anbefaling har vi brug for at vide, om du har børn under 21 år. Det har betydning for, hvilke økonomiske ydelser du kan få, hvis du bliver syg og mister arbejdsevnen – og vi skal derfor tage højde for det i din tab af erhvervsevne-forsikring. Hvis det værst tænkelige skulle ske, og du dør, inden dine børn er fyldt 21 år, tager din livsforsikring også højde for det.

16 % sparer for meget
op til pension

Vi anbefaler normalt, at du får udbetalt, hvad der svarer til 80 procent af din løn, når du går på pension. Vi har derfor brug for at vide, hvad du tjener i dag, så vi kan regne os frem til, hvad udbetalingen skal være, når du går på pension – og dermed, hvor meget du bør sætte af til opsparing.

Danskerne har tilsammen
1.022 mia. kroner i friværdi
(2. kvartal 2014)

Mange boligejere sparer op i deres bolig i form af friværdi. Du kan bruge en del af den opsparing, når du er gået på pension. Det er derfor, vi interesserer os for din boligsituationen, når vi beregner, hvor stor din pensionsopsparing skal være.

I 2013 sparede hver dansker i gennemsnit 37.200 kroner op

En del mennesker har også sparet penge op ved siden af deres pensionsordning og bolig. Den opsparing kan du også bruge, når du går på pension. Derfor regner vi anden formue med, når vi regner ud, hvor meget du bør spare op til pension.

Den gennemsnitlige dansker
går på pension som 63,4-årig

Hvornår du ønsker at gå på pension, har stor betydning for, hvor meget du skal spare op. Typisk skal pensionen række til omkring 16 år. Jo senere du går på pension, jo mere kan du nå at spare op. Du får også mere i folkepension, jo senere du går på pension.

info

Dine tal hentes ind i modellen

Pensionstjekket henter oplysninger om dine pensionsordninger i Danica Pension fra vores systemer og om andre ordninger via PensionsInfo.

Dine svar...

Svarene bearbejdes. Modellen kobler de indhentede data om opsparinger og dækninger sammen med dine svar på de 6 spørgsmål.

info

Vi regner på tallene

Bag Danica Pensionstjek ligger en avanceret model. Modellen beregner dine tal og finder ud af, om din pensionsordning passer til dér hvor du er i dit liv, eller om den bør justeres.

Du får en klar anbefaling

På baggrund af dine data og livssituation får du et resultat af pensionstjekket ved hjælp af farverne i vores lyssignal: er resultatet grønt, er alt, som det skal være. Er det gult, kan der være behov for mindre ændringer. Er resultatet rødt, bør pensionsordningen justeres.
Se eksempler på hvor stor betydning det kan have at få tilpasset pensionsordningen.

Vi ringer, hvis der er behov for det

Hvis din ordning er i rød, tager vi direkte kontakt med en klar anbefaling til, hvordan den kommer i grøn. Det er nemt at justere din pensionsordning, og som regel er det noget, vi kan klare med det samme.

Vi har gjort det nemt
at holde styr på pensionen

Det er en god idé, at du løbende tjekker din pension, især når livet ændrer sig. Så er du sikker på, at din ordning altid passer til dér, hvor du er i dit liv.