Om Lykkemåleren

​Danica Lykkemåler er udviklet i samarbejde med Institut for Lykkeforskning. Spørgeramme og metode lægger sig op ad de internationale undersøgelser på området – 21 udvalgte spørgsmål, der er fordelt på overordnet lykke og fem områder, der alle – ifølge forskning – har væsentlig indflydelse på et menneskes lykke.

Vi har kun spørgsmål med, hvor forskning viser, at der er en sammenhæng med lykke. Derfor er spørgsmålene nogle gange heller ikke helt konkrete, og nogle spørgsmål kan virke en smule mærkelige. Du kan tænke, at nogle helt andre spørgsmål ville være mere relevante for dig.

Få et overblik
Du kan bruge Lykkemåleren til at få et overblik over, hvor tilfreds du er på de områder, der har indvirkning på din lykke. Ud fra dine svar, vil du også kunne se, hvor du har mulighed for at sætte ind for at blive mere lykkelig. Lykkemåleren kan hjælpe dig til at fokusere på de områder af dit liv, hvor du kan gøre noget for at blive mere glad. Du får nogle øvelser, men svaret på, hvad du specifikt skal gøre på det enkelte område, det kan du kun selv give.

Hvorfor har Danica Pension en lykkemåler?
Hvad har en lykkemåler at gøre med et pensionsselskab? Som pensionsselskab interesserer vi os for sundhed, for en sund ungdom betyder ofte en sund alderdom – det tidspunkt, du skal nyde din opsparing. Mange ved godt, at sundhed er godt senere, men pizza smager godt nu. Oplevelsen af den lange tilbagebetalingstid på sundhedsinvesteringen, kan få mange til at investere for lidt i sundhed.

Med Lykkemåleren håber vi at skabe fokus på det sunde liv – først og fremmest mentalt, men på sigt også fysisk. Hvis en sund alderdom om 40 år ikke kan motivere til en løbetur i dag, kan højere lykke i en nærmere fremtid måske gøre det.

Aldersgrænse på 18 år
Du bør være over 18 år for at bruge Lykkemåleren. Er du under 18 år, kan du ikke regne med de resultater, du får.

Hvordan behandler vi dine oplysninger
Når du bruger Lykkemåleren, afgiver du oplysninger om dig selv. Alle oplysninger bliver opsamlet og gemt, men udelukkende til statistisk brug. Vi spørger ikke til eller gemmer oplysninger, der kan spores tilbage til dig.

Læs mere om beskyttelse og håndtering af personlige oplysninger