Hvis du får børn

Når du får børn, kan det være en god idé at kigge på dine forsikringer, så I alle er sikret økonomisk - både under graviditeten og efter fødslen. At gå på barsel betyder nemlig tit, at din pensionsordning bliver mindre.

Barsel giver mindre i pension
Det kan gå ud over din pensionsopsparing at gå på barsel, for der bliver tit indbetalt mindre til din pension, mens du er væk fra arbejdsmarkedet. Du kan komme bagud med din opsparing, og derfor er det vigtigt, at du overvejer, om du skal indhente det tabte eller ej, og at du er bevidst om dit valg.

En sikker fremtid
Når barnet er kommet, kan det være en god idé at sikre barnet økonomisk, hvis der skulle ske noget med jer som forældre. Det kan I gøre med en børnepension, der giver barnet et fast beløb hver måned, til det er fyldt 24 år.

Hvis der sker dig noget
Overvej også, om din partner har råd til at forsørge barnet og blive boende, hvis der sker dig noget. Dit barn arver automatisk en væsentlig del af din formue, og derfor er det vigtigt, at du sørger for, at din partner får udbetalt en del af din livsforsikring, så familien kan blive boende i trygge rammer, selv om du mister livet.

Børnetestamente
Som forældre kan I oprette et børnetestamente, hvor I kan udtrykke jeres ønske om, hvem der skal have forældreretten over jeres barn, hvis I dør, før barnet er myndigt.

Tal med os
Tal med os, når et lille barn er på vej. Du er altid velkommen til at ringe eller skrive til os, og vi giver dig gerne råd om, hvordan du sikrer dig og din familie og får det bedste ud af din pensionsopsparing og dine forsikringer.
  • Udskriv
  • Sitemap
  • Tilføj denne side til dine bogmærker

Gå videre

Se din pension på nettet
Brug Netpension og få overblik over din pensionsordning.

Netpension
Er du interesseret i andre forsikringer?