Gode råd med alderen

Kan livet på pension matche dine drømme? Bliver der råd til at gøre det, du vil? Svaret er, at det kommer an på dine ønsker, og på de valg du træffer – uanset om du er 25 eller 67 år.

De ting, der er vigtige at overveje, ændrer sig i takt med din alder. Vi har opdelt livet i faser, hvor behov og gode huskeregler typisk ændrer sig. Det, der er vigtigt som 40-årig, er måske ikke så betydningsfuldt for dig 15 år før eller efter.
  • Udskriv
  • Sitemap
  • Tilføj denne side til dine bogmærker
 

Gode råd med alderen

Du skal tage stilling til, om du vil gøre brug af en eventuel efterlønsordning, når du når efterlønsalderen. Du kan også vente til to år efter, at efterlønsbeviset er udstedt, så du får større udbetalinger.

Økonomisk overskud
Har du et økonomisk overskud, kan det være en fordel at indbetale det på pensionsopsparingen. Du får et fradrag i indeværende år, og når pengene bliver udbetalt, vil du typisk betale mindre i skat, end mens du er i arbejde.

Hvad bør du overveje?
  • Større indbetalinger - måske har du et økonomisk overskud, du gerne gemme til senere?
  • Du har mulighed for at oprette en ratepension, en aldersopsparing eller en livrente.
  • Du skal måske overveje en Danica Sundhedssikring. Sundhedssikringen kan oprettes af alle under 60 år, og den dækker udgifter til hurtig, lægeordineret behandling på et privathospital.

Drømmen om den aktive pensionstilværelse
Du drømmer sikkert om at rejse noget mere, når først der bliver tid til det. Eller du overvejer måske at have en bolig i byen og et sommerhus på landet, eller at bo fast i udlandet. Der skal i hvert fald være plads til børn og børnebørn, et økonomisk overskud og måske man kunne gøre hobbyen til sin livsstil. Kontakt os og få dine muligheder afklaret.