Korte fakta

Vi er en ung virksomhed med en gammel historie. Her finder du informationer om vores værdier, historie og andre faktuelle oplysninger, der kan gøre dig klogere på, hvem vi er.​​
  • Udskriv
  • Sitemap
  • Tilføj denne side til dine bogmærker
 

Korte fakta

Historien om Danica Pension er fortællingen om forsikringsselskabet, der efter 148 år som statsejet virksomhed blev købt af Baltica i 1991. Danica, siden Danica Pension, blev herefter en del af Danske Bank-koncernen i 1995.

1842
– Danmarks første forsikringsselskab
Da "Livsforsikrings Anstalten i Kjøbenhavn" holdt generalforsamling lige før julen i 1847, var der 500 kunder. 50 af dem mødte op for at beslutte, om selskabet skulle forblive på statens hænder, eller om man skulle privatisere det.

Staten ville gerne beholde forsikringsselskabet og kom derfor med et tilbud, som var svært at afslå. Hele det beløb, der var opsparet i selskabets første fem leveår, ville blive udbetalt som bonus, og samtidig ville bestyrelsen sætte præmierne ned. Der var da heller ingen, der stemte imod forslaget.

1991 – Forsikringsselskabet bliver sat til salg
Efter 148 år som statsejendom blev selskabet sat til salg. Der var mange bud, men det bedste kom fra Baltica. Statsanstalten, der gennem tiden havde skiftet både navn og adresse flere gange, flyttede i 1991 ind i nye lokaler i Kokkedal, og navnet blev Danica. Det blev dog ikke det endelige stoppested.

1995 – En del af Danske Bank-koncernen
I oktober 1995 blev Danica en del af Danske Bank-koncernen og har nu adresse i Kgs. Lyngby. Danica har specialiseret sig i pensionsordninger, livsforsikringer og sundhedsforsikringer. I 1999 solgte Danica skadesdelen til Topdanmark og skiftede navn til Danica Pension.