Ansvarlige investeringer

Danica Pension ønsker at drive forretning med udgangspunkt i kundernes behov og på et profitabelt og bæredygtigt grundlag. Derfor har vi en række aktiviteter, der skal sikre, at vi investerer vores kunders pensionsmidler ansvarligt.​

Ansvarlige investeringer (RI)
Formålet med Danica Pensions retningslinjer for ansvarlige investeringer er at sikre, at kundernes pensionsmidler ikke investeres i virksomheder, der bevidst overtræder internationale principper for menneskerettigheder, miljø, arbejde, korruption eller våben.

I Danske Bank koncernen, som Danica Pension er en del af, samarbejder vi om at implementere retningslinjerne på tværs af alle enheder. Du kan læse mere, hvordan vi screener vores investeringer her​.


Etik i byggeriet
I Danica Pensions ejendomsportefølje stiller vi krav til vores leverandører om at overholde Dansk Byggeris etiske regler. Vi har også en målsætning om at føre så ressourcebesparende en investeringspolitik som muligt. Det kommer til udtryk ved, at energi- og ressourceforbrug indgår som en væsentlig parameter, når vi vurderer nye investeringer inden for ejendomme og butikscentre, hvor vi vil stille specifikke krav til at overholde CO2-udledning, inden vi investerer.

Mindre energiforbrug
Vi undersøger løbende vores eksisterende ejendomsportefølje, herunder vores egne kontorbygninger, for at afgøre, hvor vi kan renovere og dermed øge energieffektiviteten og spare ressourcer på sigt.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​
  • Udskriv
  • Sitemap
  • Tilføj denne side til dine bogmærker

Gå videre

Syn på klimarisici
Klimaforandringer skaber en række nye udfordringer og muligheder for virksomheder og finansielle institutioner verden over. Lær mere om hvordan Danica Pension forholder sig til klimarisici i vores forretning

Danica Pensions syn på klimarisisci (engelsk, pdf)​