Danica rykker op i investeringernes Premier League


 
7. marts 2017Der er mange fordele ved at være stor. For en kapitalforvalter og dens kunder betyder det flere investeringsmuligheder og bedre priser.


Danske Bank meddelte i starten af februar at bankens investeringsenheder, Danica Pension og Danske Bank Asset Management, skulle sammenlægges. Som følge af sammenlægningen bliver Danicas investeringsledelse nu en del af hele Danske Banks kapitalforvaltningsben.

Den nye investeringsenhed har direktørerne Anders Svennesen, Jesper Langmack og Poul Kobberup i spidsen, og her beretter investeringsdirektør, Jesper Langmack, hvorfor det som kapitalforvalter er en fordel at være stor.

For en kapitalforvalter har det nemlig stor betydning, hvor mange penge man kommer med, og det giver nogle helt andre muligheder for at indgå større handler. Styrkelsen af investeringsteamet betyder også, at Danicas investeringsledelse nu har et af landets dygtigste hold til at spotte de rette investeringer.

Førende på alternative investeringer

Jesper Langmack og hans team er derved også en del af den samlede investeringspulje på over 1400 mia. kr. sammenlignet med en pulje på 400 mia. kr. inden sammenlægningen, og det giver både langt flere muskler og langt flere fordele for Danicas kunder. Det er især tilfældet inden for investeringsområdet alternative investeringer.

”Vi har fået et markant større team til at lave alternative investeringer. Det svarer til, at vi hopper fra toppen af Superligaen og direkte ind i Premier League,” siger Jesper Langmack.

Han har nu et hold på 23 mand til alternative investeringer som eksempelvis kan være investeringer i unoterede nordiske virksomheder og kapitalfonde. Det er det største investeringshold indenfor alternative investeringer i Danmark. 

”Nu kan vi for alvor lege med de store og udnytte vores skalafordele til at få lave priser og adgang til flere investeringsmuligheder end vi hidtil har haft til gavn for vores kunder. Selv om vi stadig vil have Norden som kernefokus i vores alternative investeringer, vil vi fremadrettet være mere tydelige på den internationale scene," forklarer Jesper Langmack.

I tillæg til investeringsfordelene betyder sammenlægningen, at teamet har endnu bedre forudsætninger for at håndtere de stadig stigende krav fra myndighederne.

​​​​