Pooling-aftaler

Har din virksomhed internationale forretninger og datterselskaber i udlandet – eller er den selv et datterselskab – kan du med fordel samle dine forsikrings- og pensionsaftaler i en pooling-aftale. En pooling-aftale går på tværs af landegrænser og kan sidestilles med en fælles indkøbsaftale.
  • Udskriv
  • Sitemap
  • Tilføj denne side til dine bogmærker
 
En pooling-aftale tegnes ikke med Danica Pension, men med et netværk af pensionsselskaber. Moderselskabet i en international koncern laver aftalen med et af de netværk, Danica Pension repræsenterer i Danmark.

De tre netværk, vi samarbejder med, er Insurope, Swiss Life og Allianz, som alle er blandt de bedste på markedet og naturlige sparringspartnere/ leverandører til multinationale virksomheder.

Risikoregnskab
Der findes både et- og flerårige regnskaber inden for pooling.

  • Ved etårige regnskaber (Stop Loss) absorberes et eventuelt underskud af netværket, dvs. de deltagende forsikringsselskaber.
  • Ved flerårige regnskaber (Loss Carry Forward) omfordeles skadeudbetalingerne, så de overføres til efterfølgende år.

For at imødegå et eventuelt underskud i regnskabet betales en genforsikringspræmie. Genforsikringspræmien er større ved etårige end ved flerårige regnskaber, da flerårige regnskaber giver forsikringsselskaberne mulighed for at "indhente" et eventuelt underskud fra tidligere år. Jo større volumen i ordningen, jo lavere bliver genforsikringspræmien.

Risikopræmie
Overstiger risikopræmien skadeudbetalingerne, opstår der et overskud. Overskuddet udbetales til det internationale moderselskab, når genforsikringspræmien er trukket fra. Moderselskabet afgør selv fordelingen af overskuddet fra risikoregnskabet. Overskuddet kan blive i virksomheden, eller det kan deles med de medvirkende datterselskaber.
Gå videre

Værd at vide
Abonnér på e-nyhedsbrevet og bliv opdateret på nyheder og aktuelle emner.

Værd at vide
Bliv kunde
Få kompetent og proaktiv rådgivning med Danica Pension som sparringspartner.

Se, hvad vi kan byde på