Megatrend udfordrer kundernes pensioner


 
7. marts 2017Længere levetider er i fokus i udviklingen af Danica Pensions produkter og services.

Vi lever længere, men mange af os har desværre ikke råd til det. Det viser nye data fra Danica Pension.

Lars Ellehave-Andersen er kommerciel direktør i Danica Pension, og han forudser, at livet som pensionist kan blive en skuffelse for mange danskere, fordi de ikke er i stand til at opretholde den levestandard, de havde håbet på og set frem til.

”Ifølge vores egne prognoser kan kvinder på 65 år statistisk set forvente at leve yderligere 23,6 år, mens tallet for mænd er 21,6 år. Men samtidig viser vores analyser, at kun seks ud af ti danskere kan opretholde deres levestandard i mere end 20 år, fra de går på pension – og blandt personer med en indkomst på over 750.000 om året er det faktisk kun en ud af fem,” siger han.


Så hurtigt stiger vores levealder

Alene de seneste 25 år er danskernes gennemsnitlige levetid ifølge Danmarks Statistik steget med næsten 6 år, og Danica Pension forventer, at udviklingen fortsætter. Samtidig har vi flere år som friske og aktive med appetit på oplevelser, der kræver en god økonomi. Fx rejser.

”Længere levetider er en megatrend, som stiller endnu større krav til vores pensionsopsparinger i fremtiden,” siger Lars Ellehave-Andersen. 

Tilsyneladende er mange danskere klar over, at det kniber med opsparingen. En spørgeundersøgelse gennemført af Danica Pension viser, at kun 36 pct. vurderer, at de sparer nok op i pension. Samtidig ser blot 37 pct. frem til at gå på pension. 

”Hvis man ikke har sparet tilstrækkeligt op, er det svært at se frem til tilværelsen som pensionist med uforbeholden begejstring,” som Lars Ellehave-Andersen udtrykker det.

Spørgeundersøgelsen er gennemført blandt 1044 danskere i efteråret 2016 via et uafhængigt meningsmålingsinstitut.


Et pejlemærke for Danica Pension

Lars Ellehave-Andersen fortæller, at trenden mod længere levetider med flere år som rask og rørig er et vigtigt pejlemærke for Danica Pension. Udviklingen understreger betydningen af, at man med mellemrum kigger sin pensionsopsparing efter i sømmende for at sikre, at den er på rette kurs – fx i forbindelse med store livsbegivenheder som jobskifte, ægteskab, skilsmisse og boligkøb, der kan ændre forudsætningerne for ens opsparing. 

”Længere levetider og centrale livsbegivenheder er derfor også centrale nøgleord for udviklingen af Danica Pensions produkter og services, og her forventer vi i indeværende år at kunne præsentere nogle markante nyheder, der vil give den enkelte kunde endnu bedre forudsætninger for at få den rette pensionsopsparing med de rette forsikringsdækninger,” siger han.

 

 


​​